Header

Je woont duurzaam
op Wouw!

Als we de aarde leefbaar willen houden voor onze kinderen, dan moeten we echt met z’n allen aan de slag. De aankoop van een nieuwbouwwoning is alvast een goede stap in de juiste richting. Jouw woning wordt goed geïsoleerd, voorzien van een bodemwarmtepomp en je krijgt zonnepanelen op het dak! Even voor het vergelijk: jouw nieuwe woning is vele malen energiezuiniger dan een woning uit de jaren ’90. Een nieuwbouwwoning krijgt standaard energielabel A++ mee, is minder belastend voor het milieu en stoot ook minder CO2 uit.

Besparen doe je zo

EEN NOG LAGERE ENERGIEREKENING

Door bij de aanschaf van huishoudelijke apparaten op het energielabel te letten, kan je flink wat energie besparen. Een warmtepompdroger met label A+++ levert je op jaarbasis (met een gebruik van 2,5 keer per week) een besparing op en een inductiekookplaat is ook weer energiezuiniger dan een keramische kookplaat.

WATER BESPAREN DOE JE ZO

Wist je dat je met een waterbesparende douchekop zo’n 40 tot 60% minder water verbruikt? Dat je in een vol bad gemiddeld 110 liter water verbruikt en bij een douchebeurt van 5 minuten gemiddeld 55 liter? Dat een oude wasmachine de helft meer water verbruikt dan een nieuwe? Het zijn zomaar wat voorbeelden die je snelle besparingen opleveren.